‘Vlees is en blijft hoofdgerecht in restaurants’Restaurantbezoekers kiezen tijdens een diner het liefst vlees als hoofdgerecht. Dat blijkt uit onderzoek onder horecaondernemers.31 januari 2016Economie
Vergoeding voor T-rijbewijsLeerlingen die een loonwerkopleiding volgen, krijgen vanaf volgend schooljaar een vergoeding van 700 euro voor het halen van het verplichte T-rijbewijs.31 januari 2016Economie1 reactie
Oproep aan veehouders voor ideeën eenvoudiger belastingstelselLTO Noord roept veehouders op om met ideeën te komen voor het vereenvoudigen van het belastingstelsel. Tot 15 februari kunnen boeren hun ideeën doorgeven.30 januari 2016Economie
‘1 op de 7 pluimveehouders gewisseld van voerleverancier’14,4 procent van de Nederlandse pluimveehouders wisselde het afgelopen jaar van mengvoerleverancier.30 januari 2016Economie
NVP stapt per direct uit overleg met ministerie over PASDe NVP, NMV en NVV stappen per direct uit het overleg met het ministerie van Economische Zaken (EZ) over het Programma Aanpak Stikstof (PAS).29 januari 2016Economie1 reactie
Fotoserie: De Heus opent vernieuwde teststalDe Heus heeft afgelopen dinsdag 26 januari haar vernieuwde teststal voor leghennen in het Brabantse Alphen geopend.29 januari 2016Economie
Verbod op tweede keusmiddelen gaat mogelijk niet doorHet komende verbod vanaf 1 maart op het gebruik van tweede keusmiddelen tegen enkele veel voorkomende ziekten in de veehouderij gaat mogelijk niet door.29 januari 2016Economie1 reactie
Rendac wil tarieven met 4,4 procent verhogenRendac wil destructietarieven voor kadavers in 2016 gemiddeld met 4,4 procent verhogen.29 januari 2016Economie
Vleeskuikenhouderij in tv-programma Nederland ProeftHet RTL4 tv-programma Nederland Proeft besteedt zondag 21 februari aandacht aan de Nederlandse vleeskuikensector.28 januari 2016Economie
9 pluimveebedrijven verkocht in 2015Vorig jaar zijn er net als in 2014 9 pluimveebedrijven verkocht, terwijl er nu nog 22 te koop staan. Dat zijn er 3 minder dan eind 2014.28 januari 2016Economie